Rūgtās šokolādes pudiņš

Rūgtās šokolādes pudiņš Foto: Rūgtās šokolādes pudiņš

Sastāvdaļas

  • 1,2 l piena
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 2 - 3 ēdamkarotes pārtikas cietes
  • 2 - 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 šķipsniņā sāls
  • 2 olu baltumi

Pagatavošana

  1. 100 ml piena atlieciet malā, pārējo pienu katliņā uzsildiet uz lēnas uguns.
  2. Rūgto šokolādi salauziet mazos gabaliņos un ielieciet pienā. Patstāvīgi maisot, izšķīdiniet šokolādi karstajā pienā.
  3. Kad šokolāde ir izšķīdusi, katliņu noņemiet no pavarda. Pēc tam iemaisiet atliktajā aukstajā pienā pārtikas cieti.
  4. Pienā izkausēto šokolādi no jauna lieciet uz plīts un uzkarsējiet, līdz šķidrums sāk vārīties. Tad iemaisiet cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Kad viss atsāk vārīties, pielejiet klāt pienā iemaisīto pārtikas cieti. Visu laiku turpiniet maisīt, līdz pudiņš uzvārās un sabiezē.
  5. Katliņu noņemiet no uguns. Traukā ar augstām malām stingrās putās sakuliet olu baltumus, uzmanīgi tos iecilājiet nedaudz atdzisušajā pudiņā, lai tas paliktu gaisīgs un irdens.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes