Rūgtās šokolādes braunijs

Rūgtās šokolādes braunijs Foto: Rūgtās šokolādes braunijs

Sastāvdaļas

  • 250 g rūgtās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 3/4 glāzes miltu
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidni ieziež ar sviestu.
  3. Karsta ūdens peldē izkausē 150-170 gramus šokolādes un sviestu.
  4. Kad viss ir kļuvis šķidrs, samaisa un noliek atdzesēties.
  5. Atlikušo šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos.
  6. Samaisa olas, cukuru, sāli un vaniļas cukuru - stipri kult nevajag.
  7. Pielej šokolādes-sviesta masu, iemaisa miltus.
  8. Mīklā iemaisa šokolādes gabaliņus.
  9. Mīklu lej veidnē, cep 15 minūtes.
  10. Pēc 15 minūtēm, pabaksta ar koka iesmiņu, iesmiņš būs ar šokolādi, jo šokolādes gabaliņi būs sakusuši.
  11. Jācenšas saskatīt, vai uz iesmiņa ir neizcepušās mīklas paliekas.
  12. Mazliet mīklai tur ir jābūt, bet pavisam maz, braunija konsistencei jābūt mazliet mitrai, kā negatavai, jo savādāk iznāks parasts kēkss, nevis braunijs.
  13. Ilgāk cept par 30 minūtēm nevajadzētu, pietiek arī ar 20 - 25 minūtēm.
  14. Veidni izņem no krāsns, apsedz ar dvieli, lai vienmērīgi atdziest un neizžūst.
  15. Ja vēlas, pirms pasniegšanas, var mazliet paturēt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes