Sastāvdaļas
- 200 ml jogurta bez piedevām
- 200-250 g rudzu miltu
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1-2 tējkarotes brūnā cukura vai medus
- 1 tējkarote sodas
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- magoņu vai sezama sēkliņas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar sāli, sodu un cukuru.
- Ja cukura vietā izmantojat medu, to samaisa ar jogurtu un augu eļļu.
- Jogurta maisījumu samaisa ar miltiem, samīca mīklu.
- Ar mitrām rokām, no mīklas izveido bumbiņu, liek bļodā, uzklāj dvieli un atstāj uz 20-30 minūtēm.
- Darba virsmu nokaisa ar rudzu miltiem, rokas samitrina, mīklu izrullē plāksnē, izspiež rausīšus.
- Rausīšus liek ietaukotā vai, ar cepamo papīru izklātā, veidnē, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!