Rudzu mīklas rausīši

Rudzu mīklas rausīši Foto: Rudzu mīklas rausīši

Sastāvdaļas

  • 200 ml jogurta bez piedevām
  • 200-250 g rudzu miltu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 1-2 tējkarotes brūnā cukura vai medus
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • magoņu vai sezama sēkliņas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar sāli, sodu un cukuru.
  2. Ja cukura vietā izmantojat medu, to samaisa ar jogurtu un augu eļļu.
  3. Jogurta maisījumu samaisa ar miltiem, samīca mīklu.
  4. Ar mitrām rokām, no mīklas izveido bumbiņu, liek bļodā, uzklāj dvieli un atstāj uz 20-30 minūtēm.
  5. Darba virsmu nokaisa ar rudzu miltiem, rokas samitrina, mīklu izrullē plāksnē, izspiež rausīšus.
  6. Rausīšus liek ietaukotā vai, ar cepamo papīru izklātā, veidnē, sadursta ar dakšiņu.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes