Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 35 g piena pulvera
- 35 g cukura
- 1/4 tējk. sāls
- 50 g svaiga rauga
- 3 olas + 1 olas dzeltenums
- 60 ml silta ūdens
- 150 g sviesta
- persiku džems
- šokolādes skaidiņas vai šokolādes gabaliņi
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
- Bļodā sajauc miltus, piena pulveri, cukuru, sāli un sviestu, pievieno olas, rauga maisījumu - samaisa mīklu.
- Mīklu kuļ vismaz 20 minūtes, kamēr tā kļūst elastīga.
- Mīklu liek bļodā, uzklāj virtuves dvieli, un atstāj uz vienu stundu siltā vietā.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē taisnstūra veidā.
- Mīklu noklāj ar persiku džemu, sarullē ruletē, un sagriež aplīšos.
- Mīklas aplīšus liek siltā vietā uz 10 minūtēm.
- Pārkaisa ar šokolādes skaidiņām, vai šokolādes gabaliņiem - liek ieeļļotā veidnē.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Bulciņas cep 15 minūtes, vai kamēr tās iegūst zeltaini - brūnu krāsu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!