„Rožu bulciņas” ar šokolādi un marmelādi

„Rožu bulciņas” ar šokolādi un marmelādi Foto: „Rožu bulciņas” ar šokolādi un marmelādi

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 35 g piena pulvera
  • 35 g cukura
  • 1/4 tējk. sāls
  • 50 g svaiga rauga
  • 3 olas + 1 olas dzeltenums
  • 60 ml silta ūdens
  • 150 g sviesta
  • persiku džems
  • šokolādes skaidiņas vai šokolādes gabaliņi

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
  2. Bļodā sajauc miltus, piena pulveri, cukuru, sāli un sviestu, pievieno olas, rauga maisījumu - samaisa mīklu.
  3. Mīklu kuļ vismaz 20 minūtes, kamēr tā kļūst elastīga.
  4. Mīklu liek bļodā, uzklāj virtuves dvieli, un atstāj uz vienu stundu siltā vietā.
  5. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē taisnstūra veidā.
  6. Mīklu noklāj ar persiku džemu, sarullē ruletē, un sagriež aplīšos.
  7. Mīklas aplīšus liek siltā vietā uz 10 minūtēm.
  8. Pārkaisa ar šokolādes skaidiņām, vai šokolādes gabaliņiem - liek ieeļļotā veidnē.
  9. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  10. Bulciņas cep 15 minūtes, vai kamēr tās iegūst zeltaini - brūnu krāsu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes