Sastāvdaļas
- 1 kg miltu
- 20 g sausā rauga
- 4 olas
- 200 g + 20 g sviesta
- 140 g cukura
- 400 ml ūdens
- 250 g tumšās šokolādes
- 100 g džema (pēc vēlēšanās)
- 50 g riekstu (pēc vēlēšanās)
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Ūdeni uzkarsē līdz 30 grādu temperatūrai, pievieno raugu - samaisa.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas, cukuru, sāli.
- Izkausē sviestu (200 g).
- Sviestu pievieno olu maisījumam - samaisa.
- Olu - sviesta maisījumu pievieno raugam - sajauc.
- Rauga maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.Mīklu mīca 20 minūtes.
- Mīklu liek siltā vietā uz vienu stundu.
- Gatavu mīklu sadala trīs daļās.
- Izkausē šokolādi katliņā, ūdens peldē.
- Mīklu izrullē 5 milimetru biezumā, sagriež sloksnītēs.
- Daļai sloksnīšu uzklāj šokolādi, uzkaisa drupinātus riekstus.
- Sarullē sloksnītes "gliemezīšos", liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Atlikušo daļu sloksnīšu noklāj ar džemu, uzkaisa drupinātus riekstus.
- Izkausē sviestu (20 g).
- Noklāj ar kausēto sviestu "gliemezīšus".
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Cep 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!