Rozītes ar šokolādi un džemu

Rozītes ar šokolādi un džemu Foto: Rozītes ar šokolādi un džemu

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 20 g sausā rauga
  • 4 olas
  • 200 g + 20 g sviesta
  • 140 g cukura
  • 400 ml ūdens
  • 250 g tumšās šokolādes
  • 100 g džema (pēc vēlēšanās)
  • 50 g riekstu (pēc vēlēšanās)
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Ūdeni uzkarsē līdz 30 grādu temperatūrai, pievieno raugu - samaisa.
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ olas, cukuru, sāli.
  3. Izkausē sviestu (200 g).
  4. Sviestu pievieno olu maisījumam - samaisa.
  5. Olu - sviesta maisījumu pievieno raugam - sajauc.
  6. Rauga maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.Mīklu mīca 20 minūtes.
  7. Mīklu liek siltā vietā uz vienu stundu.
  8. Gatavu mīklu sadala trīs daļās.
  9. Izkausē šokolādi katliņā, ūdens peldē.
  10. Mīklu izrullē 5 milimetru biezumā, sagriež sloksnītēs.
  11. Daļai sloksnīšu uzklāj šokolādi, uzkaisa drupinātus riekstus.
  12. Sarullē sloksnītes "gliemezīšos", liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  13. Atlikušo daļu sloksnīšu noklāj ar džemu, uzkaisa drupinātus riekstus.
  14. Izkausē sviestu (20 g).
  15. Noklāj ar kausēto sviestu "gliemezīšus".
  16. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  17. Cep 25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes