Rīsu salāti ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 1 olu dzeltenums
  • 100 ml augu eļļas
  • ½ tējkarotes sinepju
  • 10 ml vīnogu etiķa
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sojas mērces
  • ¼ tējkarotes mārrutku
  • 50 g nevārītu rīsu
  • 60 g svaigu gurķu
  • 2 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
  • 100 g vārītu garneļu
  • pētersīļi
  • melnie pipari

Pagatavošana

  1. Liec katliņā rīsus, pielej aukstu ūdeni un vāri rīsus, līdz tie gatavi.
  2. Rīsus nokāš, noskalo un atdzesē.
  3. Vārītās garneles atlaidina istabas temperatūrā, noskalo aukstā ūdeni.
  4. Rīsiem pievieno zaļos zirnīšus, nedaudz pētersīļu zaļumus, sagriezto gurķi un garneles visu sajauc ar sagatavoto mērci.
  5. Gatavojam mērci: mājas gatavotā majonēze.
  6. Olu dzeltenumiem pievieno eļļu nepārtraukti maisot, pa vienai tējkarotei.
  7. Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.
  8. Tad pievieno sāli, sinepes ābolu vai vīnogu etiķi, nedaudz cukuru un atkal saputo.
  9. Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno nedaudz cukuru.
  10. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās beigās var pievienot nedaudz ūdens.
  11. Majonēzei pievieno mārrutkus, sojas mērci, sāli, piparus.

Recepte sadarbībā ar videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes