Sastāvdaļas
- 1 olu dzeltenums
- 100 ml augu eļļas
- ½ tējkarotes sinepju
- 10 ml vīnogu etiķa
- ¼ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sojas mērces
- ¼ tējkarotes mārrutku
- 50 g nevārītu rīsu
- 60 g svaigu gurķu
- 2 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
- 100 g vārītu garneļu
- pētersīļi
- melnie pipari
Pagatavošana
- Liec katliņā rīsus, pielej aukstu ūdeni un vāri rīsus, līdz tie gatavi.
- Rīsus nokāš, noskalo un atdzesē.
- Vārītās garneles atlaidina istabas temperatūrā, noskalo aukstā ūdeni.
- Rīsiem pievieno zaļos zirnīšus, nedaudz pētersīļu zaļumus, sagriezto gurķi un garneles visu sajauc ar sagatavoto mērci.
- Gatavojam mērci: mājas gatavotā majonēze.
- Olu dzeltenumiem pievieno eļļu nepārtraukti maisot, pa vienai tējkarotei.
- Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.
- Tad pievieno sāli, sinepes ābolu vai vīnogu etiķi, nedaudz cukuru un atkal saputo.
- Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno nedaudz cukuru.
- Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās beigās var pievienot nedaudz ūdens.
- Majonēzei pievieno mārrutkus, sojas mērci, sāli, piparus.
Recepte sadarbībā ar videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!