Rīsu pīrāgs

Rīsu pīrāgs Foto: Rīsu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 glāze rīsu
  • 50 g cukura
  • 3 olas
  • 200 ml trekna saldā krējuma 35% tauku
  • 250 ml piena
  • 1 citrona miziņa
  • vaniļas cukurs vai ekstrakts
  • rozīnes pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pienu uzvāra ar pusi citrona miziņu, pieber rīsus un šķipsniņu sāls.
  2. Samazina uguni un vāra 25 minūtes, atdzesē, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Atsevišķi saputo saldo krējumu.
  4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  5. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
  6. Olu baltumus saputo stingrās putās.
  7. Uzmanīgi samaisa putukrējumu, sakultos olu dzeltenumus un olu baltumus.
  8. Pievieno atlikušās citronu miziņas, samaisa, maisījumu pārlej rīsiem.
  9. Masu lej ietaukotā vai, ar cepamo papīru izklātā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  10. Pīrāgu atdzesē, lai tas vieglāk būtu sagriežams, patur to ledusskapī 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes