Sastāvdaļas
- 1 glāze rīsu
- 50 g cukura
- 3 olas
- 200 ml trekna saldā krējuma 35% tauku
- 250 ml piena
- 1 citrona miziņa
- vaniļas cukurs vai ekstrakts
- rozīnes pēc garšas
Pagatavošana
- Pienu uzvāra ar pusi citrona miziņu, pieber rīsus un šķipsniņu sāls.
- Samazina uguni un vāra 25 minūtes, atdzesē, ik pa brīdim apmaisot.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
- Olu baltumus saputo stingrās putās.
- Uzmanīgi samaisa putukrējumu, sakultos olu dzeltenumus un olu baltumus.
- Pievieno atlikušās citronu miziņas, samaisa, maisījumu pārlej rīsiem.
- Masu lej ietaukotā vai, ar cepamo papīru izklātā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Pīrāgu atdzesē, lai tas vieglāk būtu sagriežams, patur to ledusskapī 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!