Sastāvdaļas
- 15 g sviesta
- nedaudz zaļo loku (baltā daļa)
- 1/2 svaiga gurķa
- 200 g Risoto rīsu
- 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
- 75 ml baltvīna
- 250 g laša filejas
- rīvēts Parmas siers
- 3 tējk. svaiga, sakapāta estragona
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Dārzeņu buljonam jābūt karstam, tāpēc, to tur katlā uz mazas uguns.
- Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztu zaļo loku balto daļu.
- Gurķi nomizo, ar tējkaroti izņem sēklas un sīki sagriež.
- Pievieno sviestam un lokiem, cep 2-3 minūtes.
- Gurķiem, sviestam un lokiem pievieno rīsus, samaisa, pielej baltvīnu - pastāvīgi maisa, kamēr baltvīns pilnībā iztvaiko.
- Pielej mazliet buljona, maisa, kamēr rīsi uzsūc šķidrumu, tad pielej vēl nedaudz buljona, maisa - apmēram 20 minūtes.
- Rīsi nedrīkst pārvārīties, tiem jābūt irdeniem.
- Rīsiem pievieno laša gabaliņus un sakapātu estragonu.
- Pieber sāli un piparus (pēc garšas).
- Visu samaisa, uzliek pannai vāku, un patur piecas minūtes.
- Risotto pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
- Pasniedz ar baltvīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!