Rīsi ar vistas gaļu, tomātiem un saldo krējumu

Rīsi ar vistas gaļu, tomātiem un saldo krējumu Foto: Rīsi ar vistas gaļu, tomātiem un saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 500 g rīsu
  • 900 g tomātu 
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • 1 tējkarote malta čili pipara
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1/7 glāzes miltu
  • 2 vistu krūtiņas
  • 1/2 glāzes trekna saldā krējuma
  • svaigs baziliks

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra gatavus, noliek malā.
  2. Blenderī tomātus sasmalcina biezenī.
  3. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek sakapātas ķiploka daiviņas, čili piparus - sutina 30 sekundes.
  4. Lej pannā tomātu biezeni, samazina uguni, vāra 20 minūtes.
  5. Pievieno šķipsniņu sāls, piparu.
  6. Vistu krūtiņas izvāra.
  7. Bļodā ber miltus, sāli, piparus - maisījumā apviļā vistu krūtiņas, no visām pusēm.
  8. Citā pannā uzkarsē olīveļļu, liek apviļāto vistas gaļu, cep 5 minūtes no katras puses, lai parādās brūngana garoziņa.
  9. Izcepto vistas gaļu izņem no pannas un noliek malā.
  10. Pannā, kur karsējās tomāti, pievieno saldo krējumu, turpina vārīt 5 minūtes, nogaršojiet, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus.
  11. Izvārītos rīsus ber tomātu maisījumā, visu samaisa, pievieno izcepto vistas gaļu.
  12. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes