Sastāvdaļas
- 500 g rīsu
- 900 g tomātu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote malta čili pipara
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/7 glāzes miltu
- 2 vistu krūtiņas
- 1/2 glāzes trekna saldā krējuma
- svaigs baziliks
Pagatavošana
- Rīsus izvāra gatavus, noliek malā.
- Blenderī tomātus sasmalcina biezenī.
- Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek sakapātas ķiploka daiviņas, čili piparus - sutina 30 sekundes.
- Lej pannā tomātu biezeni, samazina uguni, vāra 20 minūtes.
- Pievieno šķipsniņu sāls, piparu.
- Vistu krūtiņas izvāra.
- Bļodā ber miltus, sāli, piparus - maisījumā apviļā vistu krūtiņas, no visām pusēm.
- Citā pannā uzkarsē olīveļļu, liek apviļāto vistas gaļu, cep 5 minūtes no katras puses, lai parādās brūngana garoziņa.
- Izcepto vistas gaļu izņem no pannas un noliek malā.
- Pannā, kur karsējās tomāti, pievieno saldo krējumu, turpina vārīt 5 minūtes, nogaršojiet, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus.
- Izvārītos rīsus ber tomātu maisījumā, visu samaisa, pievieno izcepto vistas gaļu.
- Pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!