Sastāvdaļas
- 1,5 kg vistas gaļas
- 1 vidēji liels sīpols
- 1 burkāns
- 1 sarkanā paprika
- 100 g saldētu zaļo zirnīšu
- 500 g rīsu
- 100 ml sausa baltvīna
- 2 ķiploka daiviņas
- čili pipari pēc garšas
- 1/2 tējkarotes romiešu ķimeņu
- sāls, pipari
- 50 ml augu eļļas
- 500 ml vistas buljona
Pagatavošana
- Vistas gaļu sadala 8 gabalos, katru gabalu, vairākās vietās sadursta ar nazi, ierīvē ar ķiplokiem, uzber sāli, piparus, pievieno romiešu ķimenes, čili piparus.
- Uzlej baltvīnu, marinē 15-30 minūtes, vairākas reizes gaļas gabalus apgroza.
- Marinētos vistas gaļas gabalus nosusina ar papīra dvieli, cep stipri sakarsētā augu eļļā, lielā katlā, ar biezu apakšu.
- Cep tik ilgi, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Izcepto gaļu liek citā traukā atdzesēt.
- Dārzeņus sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos.
- Saldētos zirnīšus var arī neatlaidināt.
- Tajā pašā eļļā, kur cepās vistas gaļa, uz lielas uguns cep sīpolus un burkānus, pastāvīgi maisot.
- Tad pievieno papriku, pašās beigās - zaļos zirnīšus.
- Dārzeņus pārāk sacept nevajag, tiem jāpaliek mazliet kraukšķīgiem, jāsaglabā forma.
- Katlā liek rīsus, samaisa ar dārzeņiem, mazliet apcep.
- Vistas gaļas gabalus liek virsū rīsiem, pārlej ar sālītu vistas buljonu, pārklājot rīsus 1 cm līmenī.
- Visu uzvāra, samazina uguni, sutina, uzliekot vāku, 30 minūtes.
- Pārbauda, vai rīsi ir gatavi, ja vēl nav, pielej vēl mazliet vistas buljona, turpina sutināt vēl 10 minūtes.
- Noņem vistas gaļu, uzmanīgi samaisa rīsus ar koka lāpstiņu, paceļot tos no katla apakšas.
- Ja katla apakšā rīsi ir mazliet piecepušies, nesatraucieties, tā tam ir jābūt.
- Rīsus pasniedz ar citrona vai laima šķēlīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!