Rīsi ar gaļu un rozīnēm

Rīsi ar gaļu un rozīnēm Foto: Rīsi ar gaļu un rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 3 tases vārītu rīsu
  • 500 g gaļas
  • 1 sīpols
  • 2 kaudzītes rozīņu
  • 100 ml sojas mērces
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 ābols
  • ķiploki

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus sagriež ne pārāk sīkos gabaliņos. 
  2. Augu eļļā cep sīpolus un ķiplokus, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  3. Pievieno gaļu, pieber piparus, cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa, ik pa brīdim apmaisa.
  4. Pievieno rozīnes un samaisa, visu gatavo uz lielas uguns.
  5. Pievieno rīsus, vēlreiz samaisa.
  6. Pievieno sojas mērci, aizvietojot sāli.
  7. Vēlreiz visu samaisa, samazina uguni līdz minimumam, uzliek vāku, patur 5 minūtes.
  8. Nobeigumā pievieno sagrieztu ābolu, samaisa, izslēdz uguni, uzliek vāku, patur 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes