Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 1 paciņa cepumu
- 1 glāze sasmalcinātu valriekstu
- 1/2 glāzes cukura
- 0,5 kg mazu zefīru
- 1 ēdamkarote kakao
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu saputo ar cukuru.
- Cepumus salauž mazos gabaliņos un sajauc ar riekstiem un sviesta masu.
- Traukā klāj plānā kārtā zefīrus, pēc tam cepumu - sviesta masu. Un tādā veidā veido vēl 2 kārtas.
- Torti liek ledusskapī.
- Lai torti izrotātu, ņem tīru papīra lapu tortes lielumā un izgriež vēlamo zīmējumu - lapiņas, puķītes vai ko citu.
- Uzmanīgi liek lapu uz tortes un pārkaisa ar kakao pulveri.
- Papīra lapu noņem un torti liek ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.
- Gatavu torti var pārklāt arī ar glazūru un pārkaisīt ar rīvētu šokolādi.
- Var rotāt ar apelsīnu vai ābolu šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!