Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 250 g cukura
- 8 olu dzeltenumu
- 8 olu baltumu
- 250 g magoņu sēklu
- 50 g rīvmaizes
- 150 g riekstu-rīvētu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- ievārījums
Šokolādes glazūrai:
- 125 ml saldā krējuma
- 115 g šokolāde
Pagatavošana
- Sviestu, vaniļu un olas dzeltenumus labi saputo.
- Magones, rīvmaizi un riekstus sajauc un iemaisa olu dzeltenumu masā.
- Saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā šajā masā.
- Mīklu izklāj uz ietaukotas un ar miltiem pārkaisītas plāts.
- Cep 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
- Atdzesēto biskvītu pārgriež uz pusēm un pārziež ar ievārījumu.
- Saliek puses kopā, sagriež porciju gabaliņos - kvadrātos.
- Pārklāj ar šokolādes glazūru.
- Šokolādes glazūra: Uzkarsē saldo krējumu un to karstu pārlej šokolādes gabaliņiem, līdz tie izkūst. Labi izmaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!