Riekstu bulciņas

Riekstu bulciņas Foto: Riekstu bulciņas

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 kg miltu
  • 130 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 20 g sausā rauga vai 42 g svaiga rauga
  • 500 ml nedaudz silta piena
  • 150 g mīksta sviesta
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 2 olas
  • vaniļa

Pildījumam:

  • 50 g sviesta
  • 200 g maltu riekstu
  • 80 g cukura
  • drusciņa piena
  • 1 tējkarote malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - lielā bļodā izsijā miltus.
  2. Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, vaniļu, samaisa.
  3. Pievieno olas un kārtīgi sakuļ ar putojamo slotiņu.
  4. Rauga maisījumu pielej miltiem, pieber sāli, pieliek mīkstu sviestu, samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
  5. Mīklai uzklāj drānu, noliek siltā vietā, lai rūgst, vismaz uz 2 stundām.
  6. Gatavo pildījumu - izkausē sviestu, pievieno cukuru, samaltus, apceptus riekstus, maisot, pielej tik daudz piena,lai sanāk bieza putra. 
  7. Mīklu izrullē taisnstūra veidā, liek uz tās riekstu pildījumu, izlīdzina.
  8. Pārloka vienu mīklas malu uz vidu, tad otru.
  9. Mīklu sagriež strēmelēs, sarullē, kā gliemezi.
  10. Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noklāj tās ar sakultu olas dzeltenumu.
  11. Veidni ar bulciņām noliek siltā vietā uz 20 minūtēm.
  12. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes