Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 kg miltu
- 130 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 20 g sausā rauga vai 42 g svaiga rauga
- 500 ml nedaudz silta piena
- 150 g mīksta sviesta
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 2 olas
- vaniļa
Pildījumam:
- 50 g sviesta
- 200 g maltu riekstu
- 80 g cukura
- drusciņa piena
- 1 tējkarote malta kanēļa
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - lielā bļodā izsijā miltus.
- Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, vaniļu, samaisa.
- Pievieno olas un kārtīgi sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Rauga maisījumu pielej miltiem, pieber sāli, pieliek mīkstu sviestu, samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
- Mīklai uzklāj drānu, noliek siltā vietā, lai rūgst, vismaz uz 2 stundām.
- Gatavo pildījumu - izkausē sviestu, pievieno cukuru, samaltus, apceptus riekstus, maisot, pielej tik daudz piena,lai sanāk bieza putra.
- Mīklu izrullē taisnstūra veidā, liek uz tās riekstu pildījumu, izlīdzina.
- Pārloka vienu mīklas malu uz vidu, tad otru.
- Mīklu sagriež strēmelēs, sarullē, kā gliemezi.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noklāj tās ar sakultu olas dzeltenumu.
- Veidni ar bulciņām noliek siltā vietā uz 20 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!