Sastāvdaļas
- 300 g sviesta istabas temperatūrā
- 150 g cukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 480 g kviešu milti
- 2 ēdamkarotes nesaldināts kakao
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 0,5 tējkarote piparkūku garšvielas
- apmēram pusotras bundžiņas vārīta iebiezināta piena
Pagatavošana
- Sviestam pievieno cukuru un ar mikseri puto līdz sviesta masa kļuvusi gaiša, tad ieputo olu un pievieno sāli.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, kakao un piparkūku garšvielas un ar rokām mīca mīklu.
- Mīklu liek ledusskapī atdzesēties 15 min.
- Pēc tam ņem nelielas mīklas piciņas un ar pirkstiem izlīdzina riekstiņu formiņās, izveidojot bedrīti pildījumam.
- Piepildītas formiņas liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200° un cep apmēram 15-17 minūtes.
- Atdzesē un izņem no formiņām cepumu pusītes.
- Uz viena cepuma pusītes liek pustējkaroti vārīta iebiezināta piena, tad virsū liek otru cepuma pusīti un nedaudz saspiež.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!