Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar iebiezināto pienu Foto: Riekstiņi ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 120 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 100 g riekstu (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas (formiņu ieziešanai)
  • 1/3 tējkarotes sodas
  • 1/3 tējkarotes etiķa
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Sviestu (istabas temperatūrā) samīca ar cukuru, pievieno sāli.
  2. Olas sakuļ un pievieno sviesta maisījumam.
  3. Sodu dzēš ar etiķi, pievieno olām un sviestam - sajauc.
  4. Miltus izsijā, pievieno sviesta maisījumam, kārtīgi sajauc mīklu.
  5. Mīklai jābūt elastīgai.
  6. Cepumu formiņas ieziež ar eļļu.
  7. Ar mitrām rokām, mazus mīklas gabaliņus liek formiņās.
  8. Cep, kamēr kļūst zeltaini - brūni.
  9. Ar nazi nogriež nelīdzenās riekstu pusīšu maliņas.
  10. Riekstu pusītes pilda ar vārītu iebiezināto pienu.
  11. Pirms pasniegšanas, cepumus patur 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes