Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g smilšu mīklas cepumu
- 60 g saldkrējuma sviesta
Pildījumam:
- 500 g „Ricotta” siera
- 250 g krēmsiera
- 230 g pūdercukura
- 3 olas
- 4 g vaniļas cukura
- 60 g šokolādes (izkausētas)
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 250 g ogu biezeņa (jebkuru ogu)
Pagatavošana
- Pamatne: Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu.
- Samaisa viendabīgā masā un ieklāj 21 cm lielā kūkas formā.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes. Tad atdzesē.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo „Ricotta” sieru, krēmsieru un cukuru viendabīgā, gaisīgā masā.
- Masai pievieno olas un vaniļas cukuru un turpina putot. Sadala to 3 vienādās daļās.
- Vienai no daļām pievieno izkausētu šokolādi un kakao pulveri, rūpīgi samaisa.
- Otru daļu sajauc ar ogu biezeni un arī rūpīgi samaisa.
- Šokolādes masu klāj pār cepumu pamatni un liek cepties aptuveni 20 minūtes.
- Pēc tam pār šokolādes masas kārtu klāj ogu krēmu un cep vēl 20 minūtes.
- Tad kūku pārklāj ar trešo krēma kārtu un cep vēl 35 minūtes.
- Tad, neizņemot no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus, kūku atdzesē 30 minūtes.
- Kad kūka atdzisusi, dekorē to pēc pašu gaumes un liek ledusskapī uz 6 - 8 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!