„Ricotta” siera – smilšu cepumu kūka

„Ricotta” siera – smilšu cepumu kūka Foto: „Ricotta” siera – smilšu cepumu kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:
  • 200 g smilšu mīklas cepumu
  • 60 g saldkrējuma sviesta
Pildījumam:
  • 500 g „Ricotta” siera
  • 250 g krēmsiera
  • 230 g pūdercukura
  • 3 olas
  • 4 g vaniļas cukura
  • 60 g šokolādes (izkausētas)
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 250 g ogu biezeņa (jebkuru ogu)

Pagatavošana

  1. Pamatne: Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu.
  2. Samaisa viendabīgā masā un ieklāj 21 cm lielā kūkas formā.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes. Tad atdzesē.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo „Ricotta” sieru, krēmsieru un cukuru viendabīgā, gaisīgā masā.
  5. Masai pievieno olas un vaniļas cukuru un turpina putot. Sadala to 3 vienādās daļās.
  6. Vienai no daļām pievieno izkausētu šokolādi un kakao pulveri, rūpīgi samaisa.
  7. Otru daļu sajauc ar ogu biezeni un arī rūpīgi samaisa.
  8. Šokolādes masu klāj pār cepumu pamatni un liek cepties aptuveni 20 minūtes.
  9. Pēc tam pār šokolādes masas kārtu klāj ogu krēmu un cep vēl 20 minūtes.
  10. Tad kūku pārklāj ar trešo krēma kārtu un cep vēl 35 minūtes.
  11. Tad, neizņemot no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus, kūku atdzesē 30 minūtes.
  12. Kad kūka atdzisusi, dekorē to pēc pašu gaumes un liek ledusskapī uz 6 - 8 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes