Sastāvdaļas
- 1 kg ribiņu
- 6 sīpoli
- 4 āboli
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- ½ tējkarotes maltu melno piparu
- ½ tējkarotes maltu čili piparu
- ⅓ tējkarotes malta kardamona
Pagatavošana
- Bļodā samaisi sojas mērci ar garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
- Sagatavotas ribiņas ieliec marinādē un samaisi. Atstāj, lai vismaz stundu marinējas.
- Nomizotus ābolus un sīpolus sagriez daiviņās.
- Pannā sakarsē eļļu un apcep ribiņas no abrām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep tos viegli zeltainus.
- Veidnē liec sīpolu kārtu, virsū - ribiņas ar visu šķidrumu, kas pannā, pa virsu - ābolus.
- Liec 190°C karstā cepeškrāsnī un cep 30 - 35 minūtes.
Ribiņas labāk sader ar skābeniem āboliem. Ja āboli ir saldi, marinādei var pievienot mazliet balzametiķa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!