Ribiņas ar āboliem un sīpoliem

Ribiņas ar āboliem un sīpoliem Foto: Ribiņas ar āboliem un sīpoliem

Sastāvdaļas

  • 1 kg ribiņu
  • 6 sīpoli
  • 4 āboli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes maltu čili piparu
  • ⅓ tējkarotes malta kardamona

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisi sojas mērci ar garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
  2. Sagatavotas ribiņas ieliec marinādē un samaisi. Atstāj, lai vismaz stundu marinējas.
  3. Nomizotus ābolus un sīpolus sagriez daiviņās.
  4. Pannā sakarsē eļļu un apcep ribiņas no abrām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep tos viegli zeltainus.
  5. Veidnē liec sīpolu kārtu, virsū - ribiņas ar visu šķidrumu, kas pannā, pa virsu - ābolus.
  6. Liec 190°C karstā cepeškrāsnī un cep 30 - 35 minūtes.

Ribiņas labāk sader ar skābeniem āboliem. Ja āboli ir saldi, marinādei var pievienot mazliet balzametiķa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes