Sastāvdaļas
● 200 g reņģu
● 1 burkāns
● 1 sīpols
● 1 ēdamkarote sviesta
● 400 g kartupeļu
● 1 lauru lapa
● sāls, pipari, dilles, pētersīļi pēc garšas
● 100 g skābā krējuma
● 1/2 citrona
Pagatavošana
- Sīpolu sasmalcina, katliņā sviestā apcep, pārlej ar vienu litru ūdens, uzvāra, pievieno rupji sarīvētu burkānu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sali un turpina vārīt.
- Īsi pirms dārzeņi gatavi, zupai pievieno pārējās garšvielas un ieliek iztīrītas reņģes.
- Pa visam nedaudz, lai reņģes neizšķīstu, pavāra, tad tās no zupas izņem un atbrīvo no asakām.
- Kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem liek atpakaļ zupā, uzkarsē.
- Pasniedz ar skābo krējuma un citrona šķēlīti.