Sastāvdaļas
- 200 g reņģu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sviesta
- 400 g kartupeļu
- 1 lauru lapa
- sāls, pipari, dilles, pētersīļi pēc garšas
- 100 g skābā krējuma
- 1/2 citrona
Pagatavošana
- Sīpolu sasmalcina, katliņā sviestā apcep, pārlej ar vienu litru ūdens, uzvāra, pievieno rupji sarīvētu burkānu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sali un turpina vārīt.
- Īsi pirms dārzeņi gatavi, zupai pievieno pārējās garšvielas un ieliek iztīrītas reņģes.
- Pa visam nedaudz, lai reņģes neizšķīstu, pavāra, tad tās no zupas izņem un atbrīvo no asakām.
- Kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem liek atpakaļ zupā, uzkarsē.
- Pasniedz ar skābo krējuma un citrona šķēlīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!