Sastāvdaļas
- 700 g reņģu
- 50 g kviešu miltu
- 60 g eļļas
- sāls
Marinādei:
- 250 g sīpolu
- 150 g burkānu
- 1 glāze 3% etiķa
- 1/2 glāzes ūdens
- 1 - 2 lauru lapas
- 4 smaržīgie pipari
- 6 melnie pipari
- 1 ēdamkarote cukura
- sāls
Pagatavošana
- Iztīrītas reņģes pārkaisa ar sāli, apviļā kviešu miltos un cep sakarsētā eļļā. Saliek traukā, pārlej ar aukstu marinādi. Rotā ar zaļumiem.
- Marinādei burkānus sagriež zvaigznītēs vai kubiņos, sālsūdenī vāra mīkstus. Verdošā etiķa un ūdens maisījumā liek garšvielas, cukuru, sāli, notīrītus, ripiņās sagrieztus sīpolus, vāra 5 minūtes, pievieno burkānus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!