Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 ml piena
- 2 olas
- 250 g miltu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 liels apelsīns
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 250-300 g biezpiena
- 1 ola
- 1 ēdamkarote mannā
- 1 neliels apelsīns
- 2-3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Bļodā izsijā miltus, pievieno cukuru, sāli, viegli sakultas olas, izkausētu sviestu - kārtīgi samaisa.
- Pielej mazliet piena, samaisa viendabīgu mīklu.
- Jāskatās, lai nebūtu kunkuļu, pakāpeniski mīklai pielej visu pienu.
- Apelsīnu kārtīgi nomazgā, sarīvē miziņu un izspiež sulu - pievieno mīklai, atstāj nostāvēties 20-30 minūtes.
- Gatavo pildījumu - biezpienu samīca, pievieno olu, mannā, cukuru - kārtīgi samaisa.
- Pievieno sīki sagrieztu apelsīnu.
- Sakarsētā pannā lej mazliet eļļas, cep plānās pankūkas.
- Gatavas pankūkas atdzesē, pilda biezpienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!