Ravioli ar sēnēm un sieru

Ravioli ar sēnēm un sieru Foto: Ravioli ar sēnēm un sieru

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 2 olas
  • 50 ml eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kurkumas
Pildījumam:
  • 200 g sēņu
  • 100 g puravu
  • 60 g siera
  • 1 olas baltums

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - miltus, sāli, kurkumu ber lielā bļodā, vidū iesit 2 olas, pielej eļļu.
  2. Savācot miltus no malām, samīca mīklu, izmantojot karoti.
  3. Tagad mīklu mīca ar rokām, tik ilgi, kamēr tā kļūst atsperīga un elastīga.
  4. Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus, ja pārāk bieza, pievieno vēl eļļu.
  5. Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī.
  6. Gatavo pildījumu - sēnes un puravus sagriež, cep pannā, eļļā.
  7. Sieru sagriež gabaliņos, kopā ar ceptajām sēnēm un puraviem sablenderē.
  8. Mīklu ļoti plāni izrullē, uz, mazliet, miltiem nokaisītas virsmas. 
  9. Pārloka uz pusēm, lai būtu redzama locījuma vieta.
  10. Uz vienas no mīklas daļām liek pildījumu, pamīšus uzziež olas baltumu.
  11. Pārklāj otru mīklas daļu, aizlipina mīklu ar pirkstiem.
  12. Sagriež gabalos ar nazi.
  13. Šādi rīkojas arī ar otru mīklas daļu.
  14. Ravioli liek vārīties verdošā ūdenī, uz 6 minūtēm.
  15. Ja vēlas, var pagatavot šādu mērci - sviestā apcep spinātus, pievieno sakapātus ķiplokus - pakarsē, beigās pievieno ciedru riekstus, uzlej saldo krējumu.
  16. Uzvāra, noslēdz uguni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes