Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 2 olas
- 50 ml eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote kurkumas
Pildījumam:
- 200 g sēņu
- 100 g puravu
- 60 g siera
- 1 olas baltums
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus, sāli, kurkumu ber lielā bļodā, vidū iesit 2 olas, pielej eļļu.
- Savācot miltus no malām, samīca mīklu, izmantojot karoti.
- Tagad mīklu mīca ar rokām, tik ilgi, kamēr tā kļūst atsperīga un elastīga.
- Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus, ja pārāk bieza, pievieno vēl eļļu.
- Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - sēnes un puravus sagriež, cep pannā, eļļā.
- Sieru sagriež gabaliņos, kopā ar ceptajām sēnēm un puraviem sablenderē.
- Mīklu ļoti plāni izrullē, uz, mazliet, miltiem nokaisītas virsmas.
- Pārloka uz pusēm, lai būtu redzama locījuma vieta.
- Uz vienas no mīklas daļām liek pildījumu, pamīšus uzziež olas baltumu.
- Pārklāj otru mīklas daļu, aizlipina mīklu ar pirkstiem.
- Sagriež gabalos ar nazi.
- Šādi rīkojas arī ar otru mīklas daļu.
- Ravioli liek vārīties verdošā ūdenī, uz 6 minūtēm.
- Ja vēlas, var pagatavot šādu mērci - sviestā apcep spinātus, pievieno sakapātus ķiplokus - pakarsē, beigās pievieno ciedru riekstus, uzlej saldo krējumu.
- Uzvāra, noslēdz uguni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!