Sastāvdaļas
- 3 tases miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 iepakojums sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 1 ola
- 1 tase skābā krējuma
- 1/4 glāzes ūdens
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Mazā katlā liek sviestu, skābo krējumu, samaisa ar ūdeni, karsē uz mazas uguns, bet neuzvāra!
- Bļodā izsijā miltus, iesit olu, samaisa ar atlikušajām sastāvdaļām un atdzisušu skābā krējuma masu.
- Samīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām.
- Miklai ļauj "atpūsties" un uzrūgt(vismaz divreiz vairāk).
- Mīklu sadala vienādās daļās.
- No mīklas izveido bumbiņas, ar šķērēm izveido zaķiem ausis.
- Rausīšus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, ar zobu bakstāmo iesmiņu izveido zaķiem acis.
- Cep 190°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr rausīši kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!