Rauga mīklas ābolu pīrādziņi

Rauga mīklas ābolu pīrādziņi Foto: Rauga mīklas ābolu pīrādziņi

Sastāvdaļas

  • rauga mīkla
  • saldskābi āboli
  • skābais krējums vai sviests
  • kanēlis, cukurs
  • 1 - 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, pārslaka ar citrona sulu. Samaisa ar cukuru un kanēli.
  2. Mīklu sadala tādos gabalos, lai no katra varētu savelt neliela ābolu izmēra bumbu.
  3. Katru bumbu liek uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Izveltnē plānās ripās.
  4. Uz katras ripas liek sagrieztus ābolus, piciņu sviesta vai tējkaroti krējuma.
  5. Mīklu pārloka un ar pirkstiem aizspiež ciet.
  6. Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz tā liek pīrādziņus.
  7. Pīrādziņus pārziež ar sakultu oli un atstāj uz 15 minūtēm, lai vēlreiz uzrūgst.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
  9. Liek pīrādziņus cepeškrāsnī, cep 10 - 15 minūtes, līdz muguriņas kļūst skaiti zeltaini brūnas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes