Rauga mīklas ābolu pīrādziņi
Pīrādziņu receptes
āboli
citrona sula
cukurs
kanēlis
ola
rauga mīkla
skābais krējums
sviests
Foto: Rauga mīklas ābolu pīrādziņi
Sastāvdaļas
- rauga mīkla
- saldskābi āboli
- skābais krējums vai sviests
- kanēlis, cukurs
- 1 - 2 ēdamkarotes citrona sulas
- ola pārziešanai
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, pārslaka ar citrona sulu. Samaisa ar cukuru un kanēli.
- Mīklu sadala tādos gabalos, lai no katra varētu savelt neliela ābolu izmēra bumbu.
- Katru bumbu liek uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Izveltnē plānās ripās.
- Uz katras ripas liek sagrieztus ābolus, piciņu sviesta vai tējkaroti krējuma.
- Mīklu pārloka un ar pirkstiem aizspiež ciet.
- Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Uz tā liek pīrādziņus.
- Pīrādziņus pārziež ar sakultu oli un atstāj uz 15 minūtēm, lai vēlreiz uzrūgst.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
- Liek pīrādziņus cepeškrāsnī, cep 10 - 15 minūtes, līdz muguriņas kļūst skaiti zeltaini brūnas.
... reizes
Šodien skatītākās receptes