Rauga mīkla plātsmaizēm, kliņģeriem, smalkmaizītēm

Rauga mīkla plātsmaizēm, kliņģeriem, smalkmaizītēm Foto: Rauga mīkla plātsmaizēm, kliņģeriem, smalkmaizītēm

Sastāvdaļas

  • 400 g sviesta
  • 1 l piena
  • 1 tējkarote sāls
  • kardamons
  • 1 glāze cukura
  • 1 paciņa rauga
  • milti pēc vajadzības

Pagatavošana

  1. Uz mīklas dēļa izsijā nedaudz miltu, virsū uzliek sviestu un ar lielu nazi kapā, līdz sviests sadalās kafijas pupiņu lieluma gabaliņos. 
  2. Pienu uzsilda, pieber sāli, cukuru, saberztu kardamonu un raugu. 
  3. Kad cukurs izšķīdis, ber klāt miltus un sakapāto sviestu. 
  4. Ar karoti maisot, iejauc pamīkstu mīklu. 
  5. Sviesta kunkulīšus nav jacenšas samīcīt, gluži otrādi - sviestam jāpaliek gabaliņos. 
  6. Tā sastrādātu mīklu liek vēsās telpās uzrūgt apmēram 1 stundu. 
  7. No šādas mīklas gatavo kafijas maizītes, plātsmaizes, bet, ja pieliek rozīnes un olu dzeltenumus, var cept kliņģeri.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes