Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 60 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 200 g kefīra
- 50 g piena
- 25 g rauga
- 75 g margarīna
- 2 olas
Pagatavošana
- Pienu uzsilda un izšķīdina tajā raugu.
- Margarīnu izkausē.
- Cukuru samaisa ar kefīru, olām, sāli, pielej pienu ar raugu un margarīnu.
- Maisījumam pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mīklai jābūt gludai, elastīgai un lai nelīp pie rokām.
- Katlu ieziež ar augu eļļu, liek tajā mīklu un noliek siltā vietā rūgt uz 1-1,5 stundām.
- Kad mīkla uzrūgusi, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!