Rauga-kefīra mīkla

Rauga-kefīra mīkla Foto: Rauga-kefīra mīkla

Sastāvdaļas

  • 600 g miltu
  • 60 g cukura 
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 200 g kefīra 
  • 50 g piena 
  • 25 g rauga 
  • 75 g margarīna
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Pienu uzsilda un izšķīdina tajā raugu.
  2. Margarīnu izkausē.
  3. Cukuru samaisa ar kefīru, olām, sāli, pielej pienu ar raugu un margarīnu. 
  4. Maisījumam pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
  5. Mīklai jābūt gludai, elastīgai un lai nelīp pie rokām.
  6. Katlu ieziež ar augu eļļu, liek tajā mīklu un noliek siltā vietā rūgt uz 1-1,5 stundām.
  7. Kad mīkla uzrūgusi, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes