Sastāvdaļas
- 500 - 750 g medījuma gaļas
- 1 liels sīpols
- 1 pāksts saldo piparu
- 4 nomizoti persiki vai 4 žāvēti aprikozi
- 8 žāvētas plūmes
- 1/4 tējkarotes kanēļa
- šķipsniņa cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes melno piparu
- 1/3 tējkarotes malta ingvera
- 1/2 - 3/4 l rūgušpiena
- 2 ēdamkarotes sviesta vai augu eļļas
Pagatavošana
- Sviestu sakarsē un tajā apcep sagrieztu sīpolu un kubveida gabaliņos sagrieztu gaļu.
- Pēc 10 minūtēm pieliek no sēklām attīrītus un ripiņās sagrieztus saldos piparus, divās daļās sadalītus persikus (bez kauliņiem), žāvētas plūmes (bez kauliņiem) un garšvielas.
- Pēc tam visu cep apmēram 5 minūtes, patstāvīgi maisot, un pielej rūgušpienu (rūgušpienam jāpārklāj gaļa), liek cepeškrāsnī un sautē, līdz gaļa kļūst mīksta.
- Pienam līdz sautēšanās beigām jānovārās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!