Sastāvdaļas
- 750 g rabarberu (notīrīti apm. 500 g)
- 2 nelieli mango augļi (notīrīti apm. 500 g)
- 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 kg cukura
- 1 paciņa želejas pulvera (25g)
Pagatavošana
- Rabarberus noskalo, notīra, nosusina.
- Novelk mizu un sagriež plānās šķēlītēs.
- Mango augļus nomizo un izņem kauliņus.
- Sagriež ļoti mazos četrstūrainos gabaliņos un pievieno rabarberiem.
- Pievieno citrona sulu un pusi cukura.
- Ļauj 2 stundas ievilkties, līdz rodas šķidrums.
- Želejas pulveri sajauc ar 5-6 ēdamkarotēm cukura un rūpīgi iemaisa augļu masā.
- Visu karsē, līdz sāk vārīties.
- Vāra 3 min., pakāpeniski pievienojot pārējo cukuru.
- Pārbauda recēšanu.
- Katlu noņem no plīts.
- Pēc apm. 2 min. ievārījumu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Tūlīt aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!