Rabarberu – mandeļu kūka

Rabarberu – mandeļu kūka Foto: Rabarberu – mandeļu kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 250 g paniņu
  • 200 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 50 g mandeļu miltu
  • 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
  • 300 g rabarberu
  • 50 g brūnā cukura

Krēmam:

  • 250 g krēmsiera
  • 120 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 80 g pūdercukura
  • zemenes un drumstalas (pēc gaumes)

Drumstalām:

  • 50 g sviesta
  • 100 g miltu
  • 25 g cukura

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsējiet līdz 180°C temperatūrai. 24 cm formu noklājiet ar cepamo papīru, bet maliņas ietaukojiet ar sviesta gabaliņu.
  2. Bļodā putojiet sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa. Pievienojiet olas un turpiniet putot vēl 3 minūtes. Miltus iesijājiet kopā ar cepamo pulveri.
  3. Citā traukā samaisiet paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu. Pievienojiet mīklai un visu rūpīgi saputojiet, līdz izveidojusies krēmīga mīkla. Mīklu pildiet cepamajā formā un cepiet krāsnī 30-35 minūtes.
  4. Rabarberus nomizojiet un sagrieziet 15 cm garos stabiņos. Lieciet tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru. Pārberiet ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāns, cepiet, kamēr mīksti (20-30 minūtes).
  5. Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē. Lai pagatavotu krēmu, bļodā lieciet krēmsieru, pievienojiet vaniļu un pūdercukuru un sakuliet. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
  6. Kūku lieciet uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziediet krēmu un lieciet saceptos rabarberus. Dekorācijai varat izmantot smalki sagrieztas zemenes - tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu. Un, protams, drumstalas - tās vienmēr piestāv rabarberiem.
  7. Drumstalām – sastāvdaļas samīciet kopā, līdz veidojas drumstalas, beriet uz cepamās pannas un krāsnī apcepiet 180 grādos, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar vasarīgu recepti, kurā noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes