Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 300 g miltu
- 1/2 glāzes ūdens
- 1 tējkarote etiķa
- 2 olas
- 1 un pus gl. putukrējuma
- 2 karotes cukura
- vanīlijs
Pagatavošana
- Pagatavo lapu mīklu, plāni izrullē, sagriež 1 ar pus pirksta platas un 20 cm garās strēmelēs.
- Katras strēmeles vienu malu, apm. pus cm apsmērē ar saputotu olas baltumu.
- Tin spirālveidīgi apkārt metāla caurulītei, mazliet pamīšus, lai katra nākošā, virsējā mala pieliptu pie iepriekšējās, apakšējās apsmērētās malas.
- Aptītās caurules liek uz plātes, pārsmērē ar sakultu olu, cep gaiši brūnas.
- Kad izcepušās, siltas nomauc un atdzisušas pilda ar saputotu krējumu, kas saputots vanīliju un nedaudz cukura.
- Pasniedz pārkaistas ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!