Putukrējuma tūtiņas

Bērnības gardums - putukrējuma tūtiņas Foto: Putukrējuma tūtiņas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 2 olas
  • 1 un pus gl. putukrējuma
  • 2 karotes cukura
  • vanīlijs

Pagatavošana

  1. Pagatavo lapu mīklu, plāni izrullē, sagriež 1 ar pus pirksta platas un 20 cm garās strēmelēs.
  2. Katras strēmeles vienu malu, apm. pus cm apsmērē ar saputotu olas baltumu.
  3. Tin spirālveidīgi apkārt metāla caurulītei, mazliet pamīšus, lai katra nākošā, virsējā mala pieliptu pie iepriekšējās, apakšējās apsmērētās malas.
  4. Aptītās caurules liek uz plātes, pārsmērē ar sakultu olu, cep gaiši brūnas.
  5. Kad izcepušās, siltas nomauc un atdzisušas pilda ar saputotu krējumu, kas saputots vanīliju un nedaudz cukura.
  6. Pasniedz pārkaistas ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes