Pupiņu zupa vācu gaumē

Pupiņu zupa vācu gaumē Foto: Pupiņu zupa vācu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g burkānu
  • 300 g zaļo pupiņu
  • 300 g kartupeļu
  • 250 g pupiņu
  • 250 g caurauguša speķa
  • 250 g ābolu
  • 250 g bumbieru
  • sāls pēc garšas
  • malti baltie pipari pēc garšas
  • 1 šķipsniņa cukura
  • 1 saišķītis pētersīļu

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas puslitrā aukstā ūdens. Nākamajā dienā lej katlā ar visu ūdeni un vāri pusotru stundu. Kad pupiņas pusstundu vārījušās, liec katlā speķi.
  2. Burkānus nomizo un sagriez garenās šķēlītēs, zaļās pupiņu pākstis sagriez divās trīs daļās, kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, ābolus un bumbierus sagriez četrās daļās, nomizo un izņem sēklotni.
  3. Kad pupiņas vārījušās jau stundu, pievieno pārējos produktus, pieber sāli, piparus un cukuru.
  4. Kad zupa gatava, izņem speķi un sagriez šķēlēs.
  5. Lej zupu šķīvjos, ieliec katrā pa speķa šķēlei un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes