Sastāvdaļas
- 300 g burkānu
- 300 g zaļo pupiņu
- 300 g kartupeļu
- 250 g pupiņu
- 250 g caurauguša speķa
- 250 g ābolu
- 250 g bumbieru
- sāls pēc garšas
- malti baltie pipari pēc garšas
- 1 šķipsniņa cukura
- 1 saišķītis pētersīļu
Pagatavošana
- Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas puslitrā aukstā ūdens. Nākamajā dienā lej katlā ar visu ūdeni un vāri pusotru stundu. Kad pupiņas pusstundu vārījušās, liec katlā speķi.
- Burkānus nomizo un sagriez garenās šķēlītēs, zaļās pupiņu pākstis sagriez divās trīs daļās, kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, ābolus un bumbierus sagriez četrās daļās, nomizo un izņem sēklotni.
- Kad pupiņas vārījušās jau stundu, pievieno pārējos produktus, pieber sāli, piparus un cukuru.
- Kad zupa gatava, izņem speķi un sagriez šķēlēs.
- Lej zupu šķīvjos, ieliec katrā pa speķa šķēlei un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!