Sastāvdaļas
- 300 g balto pupiņu
- 1 sīpols
- 30 ml augu eļļas
- 300 g kartupeļu
- 1 tējkarote jūras sāls
- 200 ml 10 - 11 % salda krējuma
Pagatavošana
- Pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti.
- Kad pupiņas uzbriedušas, tās nomazgā, aplej ar svaigu ūdeni un liek vārīties.
- Pa to laiku sasmalcina sīpolu un apcep uz pannas līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos.
- Kad pupiņas izvārījušās, tad nelielu daudzumu no tām noliek malā veselas, bet ja vēlās krēmzupu bez veselām pupiņām, tad šo darbību izlaiž.
- Pupiņām pieber sāli, pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāra līdz kartupeļi gatavi.
- Ar blendera palīdzību visu sablenderē un pēc tam vēl izberž caur sietu. Masa kļūs krēmveidīga un maiga.
- Pievieno saldo krējumu, pārbauda sāls pietiekamību un noved līdz vārīšanās temperatūrai (var pievienot veselās pupiņas, pēc vēlēšanās).
- Pie šīs zupas ļoti labi der klāt svaigi zaļumi un kviešu grauzdiņi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!