Pupiņu krēmzupa

Pupiņu krēmzupa Foto: Pupiņu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 300 g balto pupiņu
  • 1 sīpols
  • 30 ml augu eļļas
  • 300 g kartupeļu
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 200 ml 10 - 11 % salda krējuma

Pagatavošana

  1. Pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti.
  2. Kad pupiņas uzbriedušas, tās nomazgā, aplej ar svaigu ūdeni un liek vārīties.
  3. Pa to laiku sasmalcina sīpolu un apcep uz pannas līdz tas kļūst caurspīdīgs.
  4. Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos.
  5. Kad pupiņas izvārījušās, tad nelielu daudzumu no tām noliek malā veselas, bet ja vēlās krēmzupu bez veselām pupiņām, tad šo darbību izlaiž.
  6. Pupiņām pieber sāli, pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāra līdz kartupeļi gatavi.
  7. Ar blendera palīdzību visu sablenderē un pēc tam vēl izberž caur sietu. Masa kļūs krēmveidīga un maiga.
  8. Pievieno saldo krējumu, pārbauda sāls pietiekamību un noved līdz vārīšanās temperatūrai (var pievienot veselās pupiņas, pēc vēlēšanās).
  9. Pie šīs zupas ļoti labi der klāt svaigi zaļumi un kviešu grauzdiņi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes