Sastāvdaļas
- 4 l liellopu gaļas buljona (var vārīt arī ūdenī)
- 1,5 glāzes balto pupiņu
- 1/2 l burka skābētu kāpostu
- 150 g aso desiņu
- 1 liels burkāns
- 1 liels sīpols
- 3-4 ēdamkarotes tomātu pastas
- 3-4 ķiploka daiviņas
- augu eļļa
- sāls, pipari, malta paprika, lauru lapa, kaltētas dilles un pētersīļi
Pagatavošana
- Pupiņas iemērc uz nakti ūdenī.
- Uzvāra liellopu gaļas buljonu, pievieno izmērcētas pupiņas.
- Kāpostus sutina augu eļļā, uz lielas uguns, pielej kāpostu sulu, garšvielas, ķiplokus, pannai uzliek vāku, turpina sutināt uz vidējas uguns, 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Sutinātajiem kāpostiem pievieno ceptus sīpolus un burkānus - samaisa.
- 5 minūtes, pirms gatavošanas beigām, pievieno tomātu pastu.
- Sutinātos kāpostus liek katlā pie pupiņām, pievieno sagrieztas asās desiņas.
- Turpina vārīt 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!