Pumperniķeļi
Cepumi un vafeles
briežraga sāls
cukurs
kanēlis
kviešu milti
mandeles
olas
Foto: Pumperniķeļi
Sastāvdaļas
- 2- 3 olu baltumi
- 200 g cukura
- 1 naža gals kanēļa
- 50 g mandeļu vai riekstu
- 100 g kviešu miltu
- 1 naža gals briežraga sāls
- ola pārziešanai
Pagatavošana
- Pussakultos olu baltumos iemaisa cukuru, smalko kanēli, parupji sasmalcinātus riekstus vai mandeles, izkausētu briežraga sāli un pievieno izsijātus kviešu miltus.
- Vienādi sastrādātu, pamīkstu mīklu ar rokām izveltnē pirksta resnas, plates garuma desiņās.
- Liek uz taukiem pārziestas, miltiem pārkaisītas plātes ne pārāk tuvu kopā (cepot stipri izplūst), pārziež ar olu un vidējā siltumā cep gaiši brūnus un sausus.
- Labi izceptiem pumperniķeļiem jābūt plāniem, 3 - 4 reizes platākiem kā pie izveidošanas.
- Izceptos pumperniķeļus vēl karstus sagriež ieslīpos, 10 - 12 cm garos gabalos.
... reizes
Šodien skatītākās receptes