Pumperniķeļi

Pumperniķeļi Foto: Pumperniķeļi

Sastāvdaļas

  • 2- 3 olu baltumi
  • 200 g cukura
  • 1 naža gals kanēļa
  • 50 g mandeļu vai riekstu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 naža gals briežraga sāls
  • ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Pussakultos olu baltumos iemaisa cukuru, smalko kanēli, parupji sasmalcinātus riekstus vai mandeles, izkausētu briežraga sāli un pievieno izsijātus kviešu miltus.
  2. Vienādi sastrādātu, pamīkstu mīklu ar rokām izveltnē pirksta resnas, plates garuma desiņās.
  3. Liek uz taukiem pārziestas, miltiem pārkaisītas plātes ne pārāk tuvu kopā (cepot stipri izplūst), pārziež ar olu un vidējā siltumā cep gaiši brūnus un sausus.
  4. Labi izceptiem pumperniķeļiem jābūt plāniem, 3 - 4 reizes platākiem kā pie izveidošanas.
  5. Izceptos pumperniķeļus vēl karstus sagriež ieslīpos, 10 - 12 cm garos gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes