Pufīgie olu baltumi ar šokolādes mērci

Sastāvdaļas

  • 2 olu baltumi
  • 15 g pūdercukura
  • 1 olu dzeltenums
  • 55 g cukura
  • 5 g kartupeļu cietes
  • 150 ml piena
  • 30 g kakao
  • 35 g mandeļu

Pagatavošana

  1. Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni patur 2-3 minūtes, tad liek zem auksta ūdens un noloba miziņas.
  2. Mandeles ber sakarsēta panna un cep 2-3 minūtes, pievieno cukuru, nepārtraukt maisa līdz cukurs zeltains.
  3. Pienā izšķīdina kakao pulveri.
  4. Katliņā sajauc olu dzeltenumu ar cukuru, pievieno kartupeļu cieti, katliņu novieto uz uguns.
  5. Lēnam pievieno kakao pienu, uz maza uguns uzvara līdz sabiezē.
  6. Olu baltumus saputo, pievieno pūdercukuru.
  7. Verdoša ūdeni ar putojamo karoti uzmanīgi iecilā olu baltumus uz 2-3 minūtēm.
  8. Peldošās bumbiņas novieto uz sieta lai notek ūdens.
  9. Sagatavotas mandeles sasmalcinām.
  10. Pufīgās bumbiņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar riekstiem.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes