Sastāvdaļas
- 2 olu baltumi
- 15 g pūdercukura
- 1 olu dzeltenums
- 55 g cukura
- 5 g kartupeļu cietes
- 150 ml piena
- 30 g kakao
- 35 g mandeļu
Pagatavošana
- Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni patur 2-3 minūtes, tad liek zem auksta ūdens un noloba miziņas.
- Mandeles ber sakarsēta panna un cep 2-3 minūtes, pievieno cukuru, nepārtraukt maisa līdz cukurs zeltains.
- Pienā izšķīdina kakao pulveri.
- Katliņā sajauc olu dzeltenumu ar cukuru, pievieno kartupeļu cieti, katliņu novieto uz uguns.
- Lēnam pievieno kakao pienu, uz maza uguns uzvara līdz sabiezē.
- Olu baltumus saputo, pievieno pūdercukuru.
- Verdoša ūdeni ar putojamo karoti uzmanīgi iecilā olu baltumus uz 2-3 minūtēm.
- Peldošās bumbiņas novieto uz sieta lai notek ūdens.
- Sagatavotas mandeles sasmalcinām.
- Pufīgās bumbiņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar riekstiem.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!