Sastāvdaļas
- 1 glāze silta ūdens
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 paciņa rauga
- ja vēlas - vaniļas cukurs pēc garšas
- 3 glāzes miltu
Pagatavošana
- Bļodā samaisa ūdeni, eļļu, cukuru, sāli, raugu, miltus, sākumā ar karoti, tad ar rokām.
- Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai.
- Veidni ietauko ar augu eļļu.
- No miklas izveido bumbiņas.
- Mīklas bumbiņas liek veidnē, aptuveni 1 cm attālumā, vienu no otras.
- Patur siltā vietā, 5 minūtes.
- Cep 180°C temperatūrā, kad maizītes mazliet apcepušās, tās noziež ar cukur-ūdeni, turpina cept, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!