Pufīgās maizītes borščam

Pufīgās maizītes borščam Foto: Pufīgās maizītes borščam

Sastāvdaļas

  • 1 glāze silta ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 paciņa rauga
  • ja vēlas - vaniļas cukurs pēc garšas
  • 3 glāzes miltu

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa ūdeni, eļļu, cukuru, sāli, raugu, miltus, sākumā ar karoti, tad ar rokām.
  2. Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai.
  3. Veidni ietauko ar augu eļļu.
  4. No miklas izveido bumbiņas.
  5. Mīklas bumbiņas liek veidnē, aptuveni 1 cm attālumā, vienu no otras.
  6. Patur siltā vietā, 5 minūtes.
  7. Cep 180°C temperatūrā, kad maizītes mazliet apcepušās, tās noziež ar cukur-ūdeni, turpina cept, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes