Sastāvdaļas
- gurķi
- 1 diļļu zieds
- 1 mārrutka lapa
- 4 - 5 ķiploka daiviņas
- 3 aso piparu gredzentiņi
- bulgāru pipari pēc garšas
- upeņu lapas pēc garšas
- 15 - 20 grami rupjās sāls
- 1 tablete sasmalcināta aspirīna
Pagatavošana
- Gurķus apliet ar aukstu ūdeni un atstāt uz 4 – 5 stundām.
- Notīrīt ķiplokus, nomazgāt zaļumus, sagriezt piparus.
- Burkas ielikt mārrutku lapas, diļļu ziedus, upeņu lapas.
- Burkā blīvi salikt gurķus.
- Iebērt ķiploku daiviņas un salikt piparu gredzentiņus.
- Apliet ar vārošu ūdeni, apsegt ar vāciņiem un ļaut atdzist tik ilgi, kamēr burku var noturēt rokās.
- Ūdeni noliet katliņā. Pievienot 100 ml vārīta ūdens. Uzvārīt.
- Burkās iebērt sāli un sasmalcināto aspirīnu.
- Ar uzvārīto marinādi burkās apliet gurķus.
- Burkas jālej pilnas līdz maliņām. Uzreiz aizvalcēt (uguni samazināt līdz minimumam, ūdeni nenoņemt, tam visu laiku jāvārās).
- Burkas apgriezt otrādi un novietot laicīgi sagatavotajā „siltumā” uz diennakti.
Aspirīnu izmantoja PSRS laikos un ļoti veiksmīgi - Baktēriju iznīcināšanai un tieši pašai saglabāšanai - produkts ilgu laiku saglabājas un saglabā garšas un kvalitātes īpašības.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!