Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja
- 300 g prosas
- 1 l piena
- sāls
- sviests
- cukurs, rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, sukādes pēc garša
Pagatavošana
- Prosu noskalo siltā ūdenī un aplej ar verdošu ūdeni - zudīs rūgtums.
- Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež nelielos gabaliņos.
- Pienu uzvāra.
- Karstā pienā liek ķirbi, vāra 5 minūtes.
- Pievieno prosu, pieber mazliet sāls, vāra uz nelielas uguns, katlam uzliekot vāku - 10 minūtes.
- Putru pārliek karstumizturīgos podiņos.
- Katrā podiņā liek gabaliņu sviesta.
- Podiņiem uzliek vākus un liek krāsnī.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Gatavai putrai pievieno - cukuru, rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, sukādes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!