Prosas biezputra ar ķirbi podiņos

Prosas biezputra ar ķirbi podiņos Foto: Prosas biezputra ar ķirbi podiņos

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja 
  • 300 g prosas 
  • 1 l piena 
  • sāls
  • sviests 
  • cukurs, rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, sukādes pēc garša

Pagatavošana

  1. Prosu noskalo siltā ūdenī un aplej ar verdošu ūdeni - zudīs rūgtums.
  2. Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Pienu uzvāra.
  4. Karstā pienā liek ķirbi, vāra 5 minūtes. 
  5. Pievieno prosu, pieber mazliet sāls, vāra uz nelielas uguns, katlam uzliekot vāku - 10 minūtes. 
  6. Putru pārliek karstumizturīgos podiņos.
  7. Katrā podiņā liek gabaliņu sviesta.
  8. Podiņiem uzliek vākus un liek krāsnī. 
  9. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  10. Gatavai putrai pievieno - cukuru, rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, sukādes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes