Pončiki ar iebiezināto pienu čehu gaumē

Pončiki ar iebiezināto pienu čehu gaumē Foto: Pončiki ar iebiezināto pienu čehu gaumē

Sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 40 g svaiga rauga
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 citrona miziņa
  • 200 g piena
  • 2,5-3 glāzes miltu
  • 2 ēdamkarotes ruma

Pildījumam:

  • 200 g vārīta iebiezinātā piena
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un sviestu.
  2. Raugu iemaisa siltā pienā, pievieno sviestu, izsijātus miltus, rīvētu citrona miziņu - sakuļ mīklu.
  3. Mīklu uzraudzē siltā vietā 1 stundu.
  4. Gatavo pildījumu - sakul iebiezināto pienu ar sviestu.
  5. Mīklu sadala divās daļās, izrullē, bet ne pārāk plānu.
  6. Ar glāzi viegli iespiež aplīšus, nesadalot mīklu.
  7. Aplīšu vidū liek pildījumu, virsū liek otru mīklas daļu un izspiež aplīšus, maliņas saspiež.
  8. Cep eļļā,uz vidējas uguns, no vienas puses, uzliekot pannai vāku, otru pusi cep bez vāka.
  9. Gataviem pončikiem uzkaisa pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes