Plovs ar vistu sirdīm

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 300 g vistu sirdis
  • sāls
  • pipari
  • 1/2 tējkarotes kurkuma
  • 1/2 tējkarotes malts kumīns
  • kanēļa standziņa
  • 2 lauru lapas
  • 1 glāze Basmati rīsu
  • 1,5 glāze ūdens
  • svaigi zaļumi

Pagatavošana

  1. Sīpolu un burkānu smalki sakapā. Sirsniņas pārgriež uz pusēm un noskalo. Rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī.
  2. Katliņā uzkarsē eļļu un uz lielas uguns apbrūnina sirsniņas, pievieno sāli un piparus.
  3. Pēc 1 minūtes izņem sirsniņas no pannas, katliņā izkausē sviestu.
  4. Apcep sīpolu, burkānu līdz sīpoli kļūst mīksti un caurspīdīgi.
  5. Pievieno atpakaļ apceptās sirdis. Pievieno garšvielas, un pēc pus minūtes nokāstus rīsus. Maisot apcep visu apmēram minūti un pievieno ūdeni.
  6. Gaida kamēr uzvārās, pēc tam nogriež mazu uguni un zem vāka gatavo 12 min, nemaisot un neceļot vāku.
  7. Kad gatavs, katlam uzliek tīru dvieli un vāku pa virsu un ļauj stāvēt vēl 10 min.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes