Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 300 g vistu sirdis
- sāls
- pipari
- 1/2 tējkarotes kurkuma
- 1/2 tējkarotes malts kumīns
- kanēļa standziņa
- 2 lauru lapas
- 1 glāze Basmati rīsu
- 1,5 glāze ūdens
- svaigi zaļumi
Pagatavošana
- Sīpolu un burkānu smalki sakapā. Sirsniņas pārgriež uz pusēm un noskalo. Rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī.
- Katliņā uzkarsē eļļu un uz lielas uguns apbrūnina sirsniņas, pievieno sāli un piparus.
- Pēc 1 minūtes izņem sirsniņas no pannas, katliņā izkausē sviestu.
- Apcep sīpolu, burkānu līdz sīpoli kļūst mīksti un caurspīdīgi.
- Pievieno atpakaļ apceptās sirdis. Pievieno garšvielas, un pēc pus minūtes nokāstus rīsus. Maisot apcep visu apmēram minūti un pievieno ūdeni.
- Gaida kamēr uzvārās, pēc tam nogriež mazu uguni un zem vāka gatavo 12 min, nemaisot un neceļot vāku.
- Kad gatavs, katlam uzliek tīru dvieli un vāku pa virsu un ļauj stāvēt vēl 10 min.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!