Sastāvdaļas
Plānajām pankūkām (8-9gab.):
- 4 olas
- 6 ēdamkarotes ar kaudzi - kviešu milti
- ūdens
- 2 tējkarotes cukura
- 0,5 tējkarotes sāls
- eļļa
Pildījumam:
- 2-4-6 āboli (atkarībā no lieluma)
- sauja rozīņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- malts kanēlis
Pagatavošana
- Ābolus sarīvē, sajauc ar cukuru, kanēli un nedaudz uzbriedinātām rozīnēm. Noliek malā.
- Olas ar putojamo slotiņu labi sakuļ. Pa vienai karotei liek klāt miltus un iemaisa, maisa, līdz masa viendabīga un bez kunkuļiem, pieber sāli un cukuru.
- Tad sāk pakāpeniski liet klāt ūdeni, līdz masa kļūst pietiekami šķidra. Atstāj pankūku mīklu 15 minūtes "atpūsties". Pielej mīklai 2 ēdamkarotes eļļas, labi sajauc.
- Kārtīgi uzkarsē pannu un cep pankūkas no vienas puses, pavisam nedaudz uzpilinot uz pannas eļļu.
- Pankūkas nedaudz atdzesē, tad liek tajās ābolu pildījumu uz izceptās puses.
- Sagatavotās pankūkas var cept un ēst tūlīt, vai arī ielikt ledusskapī un ņemt ārā kad un cik vajag.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!