Plānās pankūkas ar ābolu pildījumu

Plānās pankūkas ar ābolu pildījumu Foto: Plānās pankūkas ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas

Plānajām pankūkām (8-9gab.):

  • 4 olas
  • 6 ēdamkarotes ar kaudzi - kviešu milti
  • ūdens
  • 2 tējkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • eļļa

Pildījumam:

  • 2-4-6 āboli (atkarībā no lieluma)
  • sauja rozīņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • malts kanēlis

Pagatavošana

  1. Ābolus sarīvē, sajauc ar cukuru, kanēli un nedaudz uzbriedinātām rozīnēm. Noliek malā.
  2. Olas ar putojamo slotiņu labi sakuļ. Pa vienai karotei liek klāt miltus un iemaisa, maisa, līdz masa viendabīga un bez kunkuļiem, pieber sāli un cukuru.
  3. Tad sāk pakāpeniski liet klāt ūdeni, līdz masa kļūst pietiekami šķidra. Atstāj pankūku mīklu 15 minūtes "atpūsties". Pielej mīklai 2 ēdamkarotes eļļas, labi sajauc.
  4. Kārtīgi uzkarsē pannu un cep pankūkas no vienas puses, pavisam nedaudz uzpilinot uz pannas eļļu.
  5. Pankūkas nedaudz atdzesē, tad liek tajās ābolu pildījumu uz izceptās puses.
  6. Sagatavotās pankūkas var cept un ēst tūlīt, vai arī ielikt ledusskapī un ņemt ārā kad un cik vajag.

Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes