Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 250 ml piena
- 20 g svaiga rauga
- 10 g sāls
- 12 g cukura
- 1 ola
- 75 g biezpiena
- 25 g sviesta
- sezama vai magoņu sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, 2 ēdamkarotes miltu, noliek siltā vietā, uz 15 minūtēm.
- Bļodā izsijā miltus, pievieno olu, biezpienu, sāli, mīkstu sviestu.
- Pielej rauga maisījumu, samīca mīklu.
- Mīkla nedrīkst būt šķidra vai pārāk bieza.
- Mīklu noliek siltā vietā, uzklājot tai virsū pārtikas plēvi, pēc 30 minūtēm to samīca un atstāj vēl uz 1 stundu.
- Mīklu sadala 4 vienādās daļās, izveido resnus pavedienus.
- Mīklas pavedienu galus sastiprina kopā, galam uzliek virsū šķīvi vai bļodu, lai būtu vieglāk pīt.
- Sapin bizi no četriem pavedieniem - labās puses malējo pavedienu liek pāri trešajam, tad liek to zem otrā pavediena, tad virsū pirmajam.
- Darbības atkārto, kamēr beidzas pavedieni.
- Bizes galus pagriež, noliek malā, siltā vietā, uz 30 minūtēm, uzklāj virsū pārtikas plēvi.
- Pēc 30 minūtēm, pārtikas plēvi noņem, biezpienmaizi noziež ar sakultu olu, uzkaisa sezama vai magoņu sēkliņas.
- Cep 190°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!