Pītā biezpienmaize

Pītā biezpienmaize Foto: Pītā biezpienmaize

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 250 ml piena
  • 20 g svaiga rauga
  • 10 g sāls
  • 12 g cukura
  • 1 ola
  • 75 g biezpiena
  • 25 g sviesta
  • sezama vai magoņu sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno cukuru, 2 ēdamkarotes miltu, noliek siltā vietā, uz 15 minūtēm.
  2. Bļodā izsijā miltus, pievieno olu, biezpienu, sāli, mīkstu sviestu.
  3. Pielej rauga maisījumu, samīca mīklu.
  4. Mīkla nedrīkst būt šķidra vai pārāk bieza.
  5. Mīklu noliek siltā vietā, uzklājot tai virsū pārtikas plēvi, pēc 30 minūtēm to samīca un atstāj vēl uz 1 stundu.
  6. Mīklu sadala 4 vienādās daļās, izveido resnus pavedienus.
  7. Mīklas pavedienu galus sastiprina kopā, galam uzliek virsū šķīvi vai bļodu, lai būtu vieglāk pīt.
  8. Sapin bizi no četriem pavedieniem - labās puses malējo pavedienu liek pāri trešajam, tad liek to zem otrā pavediena, tad virsū pirmajam.
  9. Darbības atkārto, kamēr beidzas pavedieni.
  10. Bizes galus pagriež, noliek malā, siltā vietā, uz 30 minūtēm, uzklāj virsū pārtikas plēvi.
  11. Pēc 30 minūtēm, pārtikas plēvi noņem, biezpienmaizi noziež ar sakultu olu, uzkaisa sezama vai magoņu sēkliņas.
  12. Cep 190°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes