Sastāvdaļas
- 2 bundžas konservētas foreles
- 1/2 glāzes rīsu
- 2 cieti vārītas olas
- 1 sīpols
- 2 iepakojumi gatavās kārtainās, bezrauga mīklas
- 50 g sviesta
- sāls, pipari
- ola pārziešanai
Pagatavošana
- Rīsus izvāra, gandrīz gatavus, noskalo, lai tie kļūtu irdeni.
- Sīpolu sakapā, cep sviestā, kamēr paliek zeltains.
- Pievieno sakapātas, cieti vārītas olas un rīsus - samaisa.
- Mīklu mazliet izrullē, apkaisa ar miltiem, gareniski pārloka uz pusēm.
- Izgriež zivs formu, mīklas locījuma vietu atstājot centrā, mīklu atloka.
- Mīklu, zivs formā, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Otru mīklu izrullē, daļu sagriež 1,5 cm platās sloksnītēs, tās būs pīrāga maliņas.
- Olu sakuļ ar 1 ēdamkaroti ūdens, uzmanīgi noklāj zivs maliņas, piestiprina mīklas sloksnītes.
- Liek vidū rīsu pildījumu, virsū liek, ar dakšiņu samīcītu konservētu foreli.
- No atlikušās mīklas, izgriež zivs galvu un asti, izspiež mīklas aplīšus - zvīņas.
- Izveido zivi, mīklas detaļas sastiprinot ar sakultu olu.
- Gatavu zivi noziež ar sakultu olu, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!