Sastāvdaļas
- 1 bundža konservētu ķiršu
- 200 g sviesta
- 150 g cukura
- 4 olas
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
- 125 g miltu
- 40 g kartupeļu cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 150 g maltu mandeļu
- 300 g pūdercukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
- sirsniņkonfektes, ēdamās pērles rotāšanai
Pagatavošana
- Konservētajiem ķiršiem nolej sulu un noliek malā, to vēl vajadzēs.
- Sviestu sakuļ ar mikseri gaisīgā masā, pievieno olas, maltu kanēli, maltās krustnagliņas - samaisa.
- Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, uzsijā pa virsu cepamo pulveri, pievieno maltās mandeles - samaisa.
- Miltu maisījumu samaisa ar sviesta maisījumu - samīca mīklu.
- Veidnē (sirds formā) ieklāj cepamo papīru, liek 2/3 mīklas.
- Virsū mīklai izkārto ķiršus, ķiršiem virsū liek atlikušo mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem no krāsns un atdzesē.
- Gatavo glazūru - 250 g pūdercukura samaisa ar ķiršu sulu.
- Pīrāgu pārlej ar glazūru, uzreiz dekorē ar sirsniņkonfektēm un ēdamajām pērlēm.
- Atlikušo pūdercukuru samaisa ar citrona sulu, liek konditorejas maisiņā, maisiņu liek saldētavā uz 15-20 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika, izņem no saldētavas, uzzīmē uz pīrāga restīti.
- Malas apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!