Pīrāgs „Vijolīšu sirds”

Pīrāgs „Vijolīšu sirds” Foto: Pīrāgs „Vijolīšu sirds”

Sastāvdaļas

  • 1 bundža konservētu ķiršu
  • 200 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 4 olas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 125 g miltu
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 150 g maltu mandeļu
  • 300 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • sirsniņkonfektes, ēdamās pērles rotāšanai

Pagatavošana

  1. Konservētajiem ķiršiem nolej sulu un noliek malā, to vēl vajadzēs.
  2. Sviestu sakuļ ar mikseri gaisīgā masā, pievieno olas, maltu kanēli, maltās krustnagliņas - samaisa.
  3. Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, uzsijā pa virsu cepamo pulveri, pievieno maltās mandeles - samaisa.
  4. Miltu maisījumu samaisa ar sviesta maisījumu - samīca mīklu.
  5. Veidnē (sirds formā) ieklāj cepamo papīru, liek 2/3 mīklas.
  6. Virsū mīklai izkārto ķiršus, ķiršiem virsū liek atlikušo mīklu.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  8. Gatavu biskvītu izņem no krāsns un atdzesē.
  9. Gatavo glazūru - 250 g pūdercukura samaisa ar ķiršu sulu.
  10. Pīrāgu pārlej ar glazūru, uzreiz dekorē ar sirsniņkonfektēm un ēdamajām pērlēm.
  11. Atlikušo pūdercukuru samaisa ar citrona sulu, liek konditorejas maisiņā, maisiņu liek saldētavā uz 15-20 minūtēm.
  12. Pēc noteiktā laika, izņem no saldētavas, uzzīmē uz pīrāga restīti.
  13. Malas apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes