Sastāvdaļas
- 450 g miltu
- 150 g skābā krējuma
- 150 g kefīra
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 15 g sviesta
- sāls pēc garšas
- 700 g kartupeļu
- 200 g sīpolu
- 600 g liellopu gaļas
- malti melnie pipari pēc garšas
- mazliet liellopu gaļas buljona
Pagatavošana
- Skābo krējumu un kefīru samaisa, pieber 1/2 tējkarotes sāls, vēlreiz samaisa.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, samīca mīklu - miltus pievieno pakāpeniski.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj nostāvēties 30 minūtes.
- Gatavo pildījumu - kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Liellopu gaļu sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā - visu samaisa, pieber sāli, piparus - samaisa vēlreiz.
- No mīklas atdala 150-170 gramus, tā būs pīrāga virsma un vēl nelielu gabaliņu.
- No atlikušās mīklas izrullē apli, liek to ietaukotā veidnē, lai malas karājas mazliet pāri.
- Liek pildījumu uz mīklas, ņem 100 gramus atlikušās mīklas, izrullē apli, liek virsū pildījumam, salipina maliņas.
- No 15-20 gramiem mīklas izrullē aplīti - rotājumu, izveido bumbiņu.
- Piestiprinātai mīklas virskārtai izveido atveri, uzliek bumbiņu.
- Cep 180°C temperatūrā, 2,5 stundas.
- Pēc 40-50 minūtēm noņem bumbiņu un ielej mazliet liellopa buljona.
- Ja ir izdalījies daudz sulas, buljonu nevajag, samazina temperatūru līdz 150-160°C temperatūrai un turpina cept līdz noteiktajam laikam.
- Gatavu pīrāgu izņem no krāsns, noziež ar sviestu un patur 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!