Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g mīksta sviesta
- šķipsniņa sāls
- 3 glāzes miltu
- 1 glāze kefīra
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- vanilīns vai vaniļas cukurs
Pildījumam:
- 500 g ķiršu bez kauliņiem
- 1/2 glāzes cukura
Pagatavošana
- Miltus izsijā bļodā, pievieno sali, cepamo pulveri, samaisa.
- Pievieno sviestu, izmaisa ar miltiem, pielej kefīru, samīca mīkstu mīklu.
- Ja liekas, ka miltu ir par maz, var pievienot vēl.
- Mīklu izrullē 3mm biezumā, sagriež 20-30 cm garās un 7-8 cm platās sloksnītēs.
- Katras mīklas sloksnītes vidū liek ķiršus rindiņā, uzkaisa cukuru, izveido desiņu.
- Ar ķiršiem pildītās mīklas desiņas, spirālveidā liek veidnē(izveidojot gliemezi).
- Cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavu pīrāgu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!