Pīrāgs bulgāru gaumē

Pīrāgs bulgāru gaumē Foto: Pīrāgs bulgāru gaumē

Sastāvdaļas

  • 3 olas (1 olas dzeltenumu atdala, noziešanai)
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 glāzes piena
  • 1 paciņa sausā rauga 
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 500-700 g miltu
  • 100 g sviesta 
  • 350 g Brinzas siera

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā ūdenī, pievieno 1 tējkaroti cukura, samaisa, gaida kamēr parādās cepurīte.
  2. No visām sastāvdaļām, izņemot Brinzas sieru, samaisa mīklu, atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt.
  3. Pēc noteiktā laika mīklu samīca, sadala 3 daļās, katru daļu izrullē taisnstūra plāksnē.
  4. Mīklas taisnstūrus bagātīgi noziež ar izkausētu sviestu, uzkaisa rīvētu Brinzas sieru, satin ruletē.
  5. Veidni ieziež ar augu eļļu, ruletes sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos, vertikāli liek veidnē.
  6. Nevajag likt blīvi, jo gabaliņi uzbriedīs, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  7. Veidni atstāj uz 20 minūtēm, lai pastāv, tad cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
  8. Kad pīrāgs izcepies, aprasina to ar ūdeni, uzklāj dvieli un atstāj uz 15 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes