Pīrāgs ar zaļumiem

Pīrāgs ar zaļumiem Foto: Pīrāgs ar zaļumiem

Sastāvdaļas

  • 100 g krējuma
  • 5 olas
  • 35 g sausā rauga
  • 100 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g rīsu
  • 1 sīpols
  • pētersīļi, lociņi, citi zaļumi – pēc vēlēšanās
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • 300 g kviešu miltu
  • 3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā ūdenī ar cukuru.
  2. Iesit bļodā olas, pievieno krējumu un izkausētu sviestu. Vēlreiz sakuļ.
  3. Pievieno raugu, vienu pusi tējkarotes sāls un miltus.
  4. Iemaisa mīklu un atstāj uz stundiņu uzrūgt.
  5. Gatavo pildījumu. Novāra rīsus un olas.
  6. Apcep sīki sagrieztu sīpolu.
  7. Olas sagriež sīkos kubiņos, sajauc ar rīsiem un kapātiem zaļumiem.
  8. Pievieno vienu pusi tējkarotes sāls, melnos piparus, lociņus un apceptos sīpolus.
  9. Mīklu sadala divās nevienādās daļās un izrullē.
  10. Lielāko izmanto pamatnei, uz kuras liek pildījumu, bet ar mazāko daļu to pārsedz. Mīklu malās salipina kopā.
  11. Pīrāgu ar olām un zaļumiem cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā 35 minūtes.
  12. Šo pīrāgu var gatavot arī ar gaļas pildījumu – derēs jebkura maltā gala, kurai pievieno nedaudz apceptu sīpolu.
  13. Pīrāgu iesakām apsmērēt ar sakultu olu un dekorēt ar sezama sēkliņām – apceptas tās iegūst skaistu, zeltainu nokrāsu!

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes