Sastāvdaļas
- 100 g krējuma
- 5 olas
- 35 g sausā rauga
- 100 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 100 g rīsu
- 1 sīpols
- pētersīļi, lociņi, citi zaļumi – pēc vēlēšanās
- malti melnie pipari – pēc garšas
- 300 g kviešu miltu
- 3 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā ūdenī ar cukuru.
- Iesit bļodā olas, pievieno krējumu un izkausētu sviestu. Vēlreiz sakuļ.
- Pievieno raugu, vienu pusi tējkarotes sāls un miltus.
- Iemaisa mīklu un atstāj uz stundiņu uzrūgt.
- Gatavo pildījumu. Novāra rīsus un olas.
- Apcep sīki sagrieztu sīpolu.
- Olas sagriež sīkos kubiņos, sajauc ar rīsiem un kapātiem zaļumiem.
- Pievieno vienu pusi tējkarotes sāls, melnos piparus, lociņus un apceptos sīpolus.
- Mīklu sadala divās nevienādās daļās un izrullē.
- Lielāko izmanto pamatnei, uz kuras liek pildījumu, bet ar mazāko daļu to pārsedz. Mīklu malās salipina kopā.
- Pīrāgu ar olām un zaļumiem cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā 35 minūtes.
- Šo pīrāgu var gatavot arī ar gaļas pildījumu – derēs jebkura maltā gala, kurai pievieno nedaudz apceptu sīpolu.
- Pīrāgu iesakām apsmērēt ar sakultu olu un dekorēt ar sezama sēkliņām – apceptas tās iegūst skaistu, zeltainu nokrāsu!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!