Sastāvdaļas
Mīklai:
- 220 g skābā krējuma
- 100 g cukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 glāze miltu
- vaniļas cukurs
- 50 g sviesta
Pildījumam:
- 200 g biezpiena
- 40 g cukura
- vaniļas cukurs pēc garšas
- 1 ola
- 1 ēdamkarote mannā
- 2/3 glāzes brūkleņu
- sviests veidnes ieziešanai
- milti veidnes pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Veidni, ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
- Olas sakuļ, izmantojot mikseri, gaisīgās putās, pievieno cukuru un vaniļas cukuru - atkal sakuļ.
- Mīklai pievieno skābo krējumu, izkausētu sviestu, atkal sakuļ ar mikseri.
- Cepamo pulveri samaisa ar miltiem, izsijā, pievieno mīklai - uzmanīgi samaisa ar karoti - mīklu liek veidnē.
- Gatavo pildījumu - biezpienu sablenderē, pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru - atkal sablenderē.
- Pievieno mannā un samaisa.
- Pildījumu uzmanīgi lej mīklas vidū, uzkaisa brūklenes.
- Cep 200°C temperatūrā - 40-50 minūtes.
- Tad krāsni izslēdz un pīrāgu pilnībā atdzesē krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!