Sastāvdaļas
Smilšu mīklas pamatnei:
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 150 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāzes cukura
- 2 glāzes izsijātu miltu
Pārliešanai:
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze cukura
- 1 ola
- 1 glāze skābā krējuma
Pildījumam:
- 350 g aveņu
Pagatavošana
- Ja izmantojat saldētas avenes, tās izņem no ledusskapja un atlaidina.
- Gatavo mīklu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Izkausē sviestu.
- Kad sviests mazliet atdzisis, to pielej skābā krējuma masai un kārtīgi sakuļ.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri - samīca mīklu.
- Izlīdzina mīklu dziļā veidnē, izveido augstas maliņas.
- Gatavo maisījumu pārliešanai - sakuļ olu ar cukuru, miltiem un skābo krējumu - kuļ ātri, izmantojot putojamo slotiņu, saspiež kunkuļus.
- Avenes izkārto veidnē, virsū mīklai un pārlej ar olas masu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 50-55 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem no tās un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!